Logo
Kieli:
fi en sv
CV Sydväst CV Aallon halaus CV Purjehtija

CV Merihelena Leskinen, Meritaiteilija

O.s.Erkkilä; synt.6.4.1960 Helsingissä; 3. polven stadilainen; perhe Olli Leskinen, lapset Ilona-88, Henrik-95 ja Oskar-99.

Opinnot:

Töölön Yhteiskoulu YO 1979; Helsingin Konservatorio piano, urut, musiikinteoria-aineet 1974-80, pianonsoitonopinnot yksityisesti 1970-74 ja 1980-86; Sibelius-Akatemian täydennyskoulutus 1997-2000; Vapaa Taidekoulu sekä Taidekoulu Maa: värihavainto-ja maalauskurssit 2004-6.

Jäsenyydet: Yrittäjätoiminta:

1987-2004 oma yritys Westendin Musiikkikoulu Oy, jossa oli 600 oppilasta ja 40 opettajaa. Yritys piti sisällään Musiikkileikkikoulu Sibeliuksen, Kuvataidekoulu Rembrandtin (100 kuvislaista), Taide- ja liikuntapäiväkoti Valssin sekä Iltapäiväkerho Koululaisen Olohuoneen.


Purjehduskokemus:

3.polven purjehtija, kaikki kesät merellä pienestä saakka;

Ahvenanmaan 1.ympäripurjehdus 3kk ikäisenä tyytyväisenä vauvana pahvilaatikossa Hai-vene Helenan turkilla (=lattialla); isä Antti antoi tyttärelleen nimeksi Helena oman veneensä mukaan.

Meritaidemaalariksi:

Lopullinen päätös keskittyä vain meren maalaamiseen kypsyi 2004 tehdyn kuukauden Atlanninpurjehduksen jälkeen, jolloin lähdin siltä seisomalta maalaamaan muistista Atlantilla näkemiäni suunnattomia valtameren aaltoja. Yhtään kuvaa minulla ei valtameripurjehdukselta ollut.

Päätin silloin myös opetella aaltojen maalaamisen täysin ulkomuistista, jotta pystyin vapaasti ja ilman mitään rajoitteita kehittämään ikioman tekniikkani aaltojen maalaamiseen.

En myöskään halunnut hakeutua merenmaalaamisoppiin itärajan taakse - niin paljon kuin Aivasowskia ihailenkin - koska silloin minusta olisi tullut ”venäläisesti” maalaava merimaalari. Halusin aivan ehdottomasti opetella maalaamaan merta kuten suomalainen meritaiteilija.

Työtäni säännöllisen epäsäännöllisen merenkäynnin kuvaamisessa on helpottanut suuresti lapsuudessa alkanut matkapurjehduskokemus. Sain myös 30-vuotisesta muusikon elämästä mukaan merenmaalaamiseen tukevat eväät; musiikin perusainekset. Merissäni ovat aina mukana rytmi, melodia, harmonia sekä sointiväri. Merimaalaus on valmis kun se alkaa ”soimaan”.

2004 opettelin maalaamaan ensimmäiset kaksi vuotta vain tyhjiä meriä ja isojen aaltojen linjoja; yksinäisiä meriä joissa oli valtavia vellovia aaltoja.

Maalaan merta aaltojen keskeltä käsin nähtynä ja sinne tahdon viedä myös katsojan mukanani!

Julkaisut:

Kirjoituksia purjehdusmatkoista sekä kuvia merimaalauksista purjehdusalan julkaisuihin.

Teokset julkisissa kokoelmissa:

Suomen valtio, Lohjan kaupunki

Muu toiminta kuvataiteilijana: Maalaukset julkisissa kokoelmissa: Näyttelytoiminta:

Villa Valossa, Lohjanjärven rannalla 3.11.2016

Merihelena Leskinen

Meritaidemaalari

email: merihelena@elisanet.fi

www.merihelena.fi