en sv
Itäiseltä Suomenlahdelta
Aurinkoinen aamu merellä

Aurinkoinen aamu merellä, 30cm x 60cm

19.10.2020

ARTIST'S STATEMENT

TAITEESTANI

MERIHELENA LESKINEN

Olen taidemaalari ja maalaan merta. Maalaan elämääni aaltomaisemien keskelle ja kerron meren tarinaa. Aaltomaalaus kuvaa taiteilijan sielunmaisemaa.

Tuotantoni keskeisiä piirteitä ovat veden rytmi ja liike sekä usein niukan vähäeleinen värienkäyttö. Tyylini on esittävää ja ilmaisuvoimaista. Työskentelen prosessinomaisesti meren sinfoniateeman parissa, joka on Itämeri. Maustan värimerimaalauksiani poimimalla värejä Itämeren historiasta tai maantieteellisen paikan mukaan. Värimausteita löydän myös kansallisuudesta, vuorokaudenajoista, vuodenajoista, sekä taiteen-ja kulttuurihistorian aikakausista. Meriteemani laveudesta johtuen työskentelen suuren elämänpituisen teossarjan parissa, joka muuntuu ajan, paikan, vuodenajan ja mielentilan mukaan. Viime vuodet olen syventänyt näkemyksiäni pääteemaani Itämereen tutkimalla meren historiaa ja tekemällä asiantuntijahaastatteluja sekä tutkimusmatkoja

Käytän oljyvärien kerrostekniikkaa ja maalaan akryylivärillä pohjustetulle kankaalle.

Tavoitteeni on pystyä innostamaan katsojaa tarkastelemaan merta uudistunein mielin. Haluan myös taiteellani välittää huoltani Itämeren suuresta ekologisesta hädästä. Taiteilijana haluan yllättää ja tuottaa katsojalle merellisiä elämyksiä :)